Vad är Öppen fritidsklubbsverksamhet?

Vi kallas för klubben och är en uppskattad mötes- och aktivitetsplats för barn årskurs 4 till 6. Vi anordnar aktivteter, både här hos oss och runt om i stan. Självklart har även barnen utrymme för läxläsning och lugna sköna stunder.

Skapa, springa och vila

Barn har olika behov, som varierar från dag till dag. Ibland behövs hjälp med läxläsning, emellanåt är det viktigt att få uttrycka sig i form eller musik, och allt som oftast är det skönt att få röra på sig. Tanken med klubben är att vi ska erbjuda en bra mix av aktiviteter. Vi besöker regelbundet olika kultur- och idrottsanläggningar för att till exempel delta i kulturaktiviteter eller spela fotboll och innebandy. Ibland tar vi oss till badhuset, pulkabackar eller andra ”klubbar”.

Vad är egentligen meningsfull fritid?

För oss innebär det att ditt barn ska ha roligt och delta i stimulerade aktiviteter – både fysiska och stillsamma. Det är också viktigt att barnen får umgås med varandra och oss vuxna under trygga former. Vi accepterar till exempel inte mobbning och tar itu med problem så fort de uppstår.

Barnen kan påverka

Ditt barns åsikt är viktig för oss. Vi vill att barnen ska känna att deras önskemål är värdefulla. Varje termin får barnen vara med och planera verksamheten.

Närvaro & kostnader

Klubben är en öppen fritidsverksamhet där barnen kan komma och gå som de vill. Men vi vill veta när ditt barn går hem – för att vi, du och ditt barn ska känna trygghet. Att vara på klubben kostar inget men vill du att ditt barn ska få mellanmål kostar det 150 kronor i månaden, då ingår också lunch under lovdagar.

Vill du veta mera?

Ring oss eller boka ett möte så berättar vi mera! Som förälder är du alltid hjärtligt välkommen till klubben på en fikastund. Du hittar kontaktuppgifter till oss på: Fritidsklubbar